Tuesday, March 3, 2015

LAPORAN PROGRAM PENCARIAN BAKAT BARU (TID) SUKAN GIMNASTIK

Tarikh : 3 March 2015 (Selasa)
Masa : 8.30 Pagi hingga 9.30 Pagi
Tempat : SJK (C) Min Sin
Kehadiran : 2 Pegawai, 2 Jurulatih

Program pencarian bakat baru (TID) sukan gimnastik telah dijalankan pada 3 March 2015. Seramai 120 pelajar telah hadir pada hari tersebut termasuk guru – guru dan murid-murid darjah 1 wanita dan lelaki. Program ini adalah susulan dari program yang lepas dimana sepanjang bulan Mac 2015 akan dijalankan program pencarian bakat sukan gimnastik di Pulau Pinang khususnya kawasan di dalam pulau. Program hari ini dimulakan dengan penerangan program sukan gimnastik. Pelajar-pelajar dimaklum bagaimana cara untuk memulakan karier sebagai seorang atlet bermula dari bangku sekolah hingga ke peringkat Kebangsaan.

Setelah taklimat ringkas disampaikan oleh penyelaras, jurulatih mengambil tempat dengan memulakan penerangan latar belakang sukan gimnastik. Taklimat merangkumi pencapaian atlet, jadual latihan serta beberapa elemen yang perlu ada bagi seorang untuk menjadi atlet negeri.

Objektif TID dibuat untuk mencari bakat-bakat baru dalam sukan gimnastik bagi menambahkan lagi saingan sesama sendiri ketika menjalani latihan. Seramai 20 orang peserta dikenal pasti dan akan di panggil ke pusat latihan pada minggu hadapan untuk di saring sebelum diserap terus ke dalam program pelapis. Program tamat pada jam 9.30 pagi.

Sekian, Terima Kasih

Laporan dari
Fazli Hisam Bin Mohd Zainol Abidin

0 comments:

Post a Comment

About This Blog

  ©Unit Sukan Prestasi Tinggi Negeri Pulau Pinang (C) 2009-2010. All rights reserved