Tuesday, August 23, 2016

LAPORAN PEMANTAUAN PPN KE PLN BADMINTON

Tarikh : 21 Ogos 2016 (Ahad)
Masa : 5.00 petang hingga 7.00 malam
Tempat : Dewan Badminton Buah Pala, Pulau Pinang

KEHADIRAN
1. En Cheow Kheng - JPM (Lantikan BAM)
2. En Razlan Rajan - JPM (Lantikan BAM)
3. En Lim Chin Loon - JPM (Lantikan MSNPP)
4. Cik Nursyafiqah Bt Salamat - PPN

ATLET
1. 9 orang 

LATIHAN
1. Singles
2. Doubles
3. Mixed Doubles

UJIAN
-Tiada-

PERTANDINGAN
Kejohanan Badminton Celcom Axiata Sirkit Kebangsaan 2016 (Pusingan Kedua) pada 24 hingga 28 Ogos 2016 yang akan berlansung di Alor Setar, Kedah.

KECEDERAAN
-Tiada-

PERALATAN
-Tiada-

PROGRAM BINAAN
-Tiada-

ULASAN RINGKAS
1. Jurulatih memaklumkan Aston Stars Badminton Club daripada Birmingham, England ingin menjalankan perlawanan persahabatan secara mengejut sempena summer camp mereka pada hari Ahad. Walaubagaimanapun pihak persatuan tidak dapat menyampaikan hebahan segera kerana masa terlalu singkat.
2. Pihak Aston Stars Badminton Club membawa atlet seramai 9 orang untuk menjalani perlawanan persahabatan bersama pasukan pelapis Pulau Pinang. Jumlah keseluruhan atlet kelab dan pelapis yang hadir pada hari tersebut ialah 18 orang.
3. Secara keseluruhan, keputusan daripada perlawan persahabatan sangat memberangsangkan dimana pasukan pelapis Pulau Pinang banyak memenangi perlawanan persahabatan tersebut.
4. PPN, jurulatih dan kelab tersebut membincangkan bahawa program seperti ini sangat bagus dijalankan bagi memberikan pendedahan kepada atlet. Namun notis pemberitahuan secara rasmi perlulah dimaklumkan awal bagi memudahkan proses hebahan kepada pusat latihan yang lain untuk memberi peluang kepada atlet.

Sekian, Terima Kasih

Laporan Disediakan Oleh
Nursyafiqah Binti Salamat

0 comments:

Post a Comment

About This Blog

  ©Unit Sukan Prestasi Tinggi Negeri Pulau Pinang (C) 2009-2010. All rights reserved